In gesprek over rewilding en de opwarming van de aarde

29-03-2024
Klimaatwetenschapper Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn spelen samen Overvloed, een informatieve cabaretvoorstelling waarin zij klimaatverandering inzichtelijk en invoelbaar maken. Daarnaast maken ze na elke voorstelling een podcast over klimaatverandering met bijzondere gasten.

Klimaatwetenschapper Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn spelen samen Overvloed, een informatieve cabaretvoorstelling waarin zij klimaatverandering inzichtelijk en invoelbaar maken. Daarnaast maken ze na elke voorstelling een podcast over klimaatverandering met bijzondere gasten. Voor aflevering 30 kwam Esther Blom, directeur van ARK Rewilding Nederland op het podium. Een gesprek in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis, over de toekomst van de natuur in een opwarmend klimaat, onze band met de natuur en het belang van rewilding als belangrijk deel van de oplossing voor het klimaatprobleem: hoe meer wilde natuur en het herstel van natuurlijke processen bijdragen aan meer biodiversiteit en de opslag van broeikasgassen en hoe de natuur - als je haar tijd en ruimte geeft - in de delta aan onze veiligheid bouwt. Droom mee met Esther hoe Nederland er over een paar decennia uit zou kunnen zien!

Bovenaan deze pagina vind je de laatste opname, daaronder kan je door alle eerdere afleveringen scrollen met onder andere Aniek Moonen, Dolf Jansen, Heleen Ekker, Maartje Bregman, Diederik Samsom, Jeanine Pothuizen 🌍, Christel van Eck, Marc Argeloo, Matthea de Jong, Mohammed Chahim, Wim Eikelboom, Johnas Van Lammeren, Marjan Minnesma, Iman Stratenus en Pim Cornelussen.

De theatervoorstelling is nog tot eind mei te zien. Bekijk hier de speellijst

Image
Overvloed theatervoorstelling