Boek Rewilding nu ook in het Nederlands verkrijgbaar

20-03-2024
Rewilding werkt, dat is meteen te lezen in het voorwoord dat is geschreven door Esther Blom, directeur bij ARK Rewilding Nederland. De rijk geïllustreerde uitgave van Rewilding neemt je vervolgens mee in de vernieuwende wetenschap van ecologisch herstel.

Liefhebbers en geïnteresseerden in rewilding kunnen hun hart ophalen in de Nederlandse editie van het bekende boek Rewilding van wetenschappers Paul Jepson en Cain Blythe. Zij hebben op een toegankelijke manier de ecologische en historische achtergronden van rewilding beschreven, geïllustreerd door prachtige natuurhistorische beelden, gecombineerd met infographics en stroomdiagrammen. Dit boek biedt een hoopvol, en goed onderbouwd, perspectief om met een nieuwe blik naar natuurbeheer te kijken.

Bij rewilding gaat het om het natuurlijke proces. De natuur is haar eigen beheerder. Er is geen vooraf bepaald natuurdoel. We vieren de successie en zetten het proces van natuurlijke co-evolutie weer aan. Met als resultaat dat de organismen en populaties in een gebied beter aangepast zijn aan de voortdurend veranderende omgeving.

Image
Konik Gelderse Poort © Sabine Wolters
Het wilde paard en rund zijn uitgestorven, maar her en der in Europa leefden nog rassen die het hele jaar buiten kunnen blijven zoals konik-paarden uit Polen en Gallowayrunderen uit Schotland.

ARK ontwikkelt al 35 jaar voorbeeldgebieden waarin natuurlijke processen zoveel mogelijk de tijd en de ruimte krijgen. Wij zijn er dan ook trots op dat de auteurs hun inspiratie ook in Nederland vonden. Directeur-bestuurder Esther Blom, rewilder in hart en nieren, schreef het voorwoord voor de net uitgegeven Nederlandse editie.

"Natuurlijke processen zich laten ontwikkelen zoals dat miljoenen jaren het geval was, is een radicale omslag in onze omgang met de levende planeet. Rewilding wil iets toevoegen aan de natuur in Nederland: een perspectief van hoop, van méér, en van wildere natuur. Omdat we dat keihard nodig hebben, en omdat we weten dat het kan" - Esther Blom 

Wat ons betreft hoort dit boek thuis bij elke natuurliefhebber, het boek is verkrijgbaar bij: Uitgeverij Noordboek | Sterck & DeVreese | HL Books | Bornmeer

Image
Nederlandse uitgave Rewilding